Što smo fino pojeli

ŠTO REĆI? KOJU PORUKU POSLATI? dio drugi

U svakom poslu, ovo sada sa sigurnošću tvrdim, su najgori birokratski poslovi. Zato mi nismo išli na ekonomiju i slične stvari. Nama su to slične stvari – njima nisu. U svoj strci oko papira, financija i svega što treba znati jedina olakšavajuća činjenica je ta da uza sebe imate knjigovođu i pravnika. Onda je sve ok. I znate da ste relativno u sigurnim rukama. I draga gospođa Ruža je uvijek bila ljubazna i puno pomogla. Lijepo je kad se sjetiš ljudi iza nekog pulta/stola koji su ti u tim i tako napornim trenucima maksimalno olakšali. Svaka pomoć je dobrodošla.

ŠTO REĆI? KOJU PORUKU POSLATI? dio prvi

Uvijek je teško na početku, reći će mnogi. Teško je i prije ikakvoga početka. Ideje su ono što cijenimo kada jednom stignu i onda ih samo treba dalje njegovati, oblikovati. Kao da je riječ o najnježnijem dijelu tijela – ideju tretiramo s najblažim losionom. Malo po malo ideja se oblikuje u akciju, akcija u djelo i onda nakon dovoljno vremena i truda dobiješ nešto što se zove gotov proizvod. Ali to nije samo proizvod. To je tvojih ruku djelo i radi toga ti je još draže to što si napravio/la. Pogotovo je dobro ako pored tebe stoji netko važan, netko tko ti je u tome pomogao i tko s tobom dijelu tu ideju i viziju. Da ne ulazimo previše u neke SWOT analize reći ću samo ovo – ideja je ono što pokreće ovaj svijet. I možda je teže pokrenuti svijet odjednom iz ove ulice, Montalbano 11, u starom dijelu grada u Rovinju, gdje si maltene nepoznat – ali nekako vjeruješ. Kad su ideje u pitanju ne možeš biti „agnostik“. Jednostavno ne smiješ. I ono što je preostalo je da kreneš u novu pustolovinu.

Introduction to case study

Ovo neće biti samo blog. Ovo neće biti kritika. Ovo će biti prenošenje doživljaja s mnogih gastro putovanja, susreta i pokušaja da okusimo što više toga. Ideja je takva da prenosimo, malo po malo i s vremena na vrijeme, naše dogodovštine.

Prva12ZadnjaUkupno : 8