Što smo fino pojeli

Mala pivska gurmanica

Doista mi nije teško pisati o mojoj ljubavi prema pivu. Na stranu svako šovinističko shvaćanje da je pivu mjesto jedino uz muškarca i dobru tekmu – pivo jest i bit će nadam se još dugo dio mojeg gurmanskog opusa (možda konačno i naše pivovare smisle reklamu u kojoj žene uživaju u pivu a da ne budu objektivizirane).

Zašto bi hrana trebala biti jednostavna i dostupna svima

Već nam duže vrijeme pada na pamet iskoristiti ono što čini naše police lijepima. Knjige koje stižu u našu knjižaru prošle su određene recenzije, uglavnom one strane stručnjaka za hranu, pa se amateri (a i mi smo donekle u tome) niti ne žele baviti takvim poslom jer uvijek postoji mogućnost da kuhinju i kuhanje ne shvaćate kao netko tko je za to školovan. Tu je naravno prisutan sram zbog neznanja određene terminologije ili tehnike kuhanja i pripravljanja jela. Ljudi smo pa je nešto tako valjda uobičajeno iako ne bi trebalo biti.

SLOVENSKE DELICIJE

Jedna od stvari kojima se najviše veselim kada idem na bilo kakvo putovanje je definitivno hrana. Kad god je to moguće, biram lokalnu kuhinju i rezultati su najčešće vrlo dobri. Međutim, to se mijenja kada putujem u neka izrazito turistička mjesta.

Testing testing. Recept jedan. Pokušaj prvi.

Rasprave oko recepata s interneta su uvijek tema od koje može zabolit glava. Kako znati koji recept valja? Kome vjerovati? Zna li netko tko se zove Dragica iz Krapine doista kako se rade kolači ili je recept samo negdje prepisala?

Počeci početaka

Evo započinjem. S pisanjem naravno. Pogađa me bjelina ovog novog dokumenta i trebala bih samo tako ispisivati slova koja će formirati neku smislenu rečenicu. Nije lako, ali prsti kao da sami čine svoje. Riječi izlaze, misli se pretvaraju u rečenice. I sve je tu. Sve je cijelo vrijeme tu. Kao da je stajalo nekoliko mjeseci i čekalo, čekalo u tami ili svjetlini moga uma i sada konačno izlazi negdje na vidjelo.
Nazvala bih to početkom, ali započeli smo već davno prije. Čovjek se na sve navikne. Tako barem kažu. Ono što je meni bilo potrebno jest navikavanje. I još uvijek nisam navikla na sve. I još uvijek ne znam toliko toga. Nadam se da će na tome i ostati. Nadam se da ću uvijek moći ići kroz život znajući da imam još koju lekciju za naučiti. Pa krenimo onda od osnova.

Prva12ZadnjaUkupno : 8