Opći uvjeti

U smislu općih uvjeta prodaje, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internetske stranice.

Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban.

Proizvodi se naručuju odabirom artikla iz ponude internetske knjižare, registracijom i prolaskom kroz proces narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Gastro knjižara će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Gastro knjižara će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabran e-banking, opća uplata ili plaćanje gotovinom, Gastro knjižara se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 8 radnih dana. Nakon isteka tog roka, Gastro knjižara ne jamči raspoloživost proizvoda.

Sva će plaćanja biti izvršena u HRK (hrvatskim kunama).

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača.

Reklamacije: Gastro knjižara prihvaća sve oblike reklamacije koje se odnose na mehaničke nedostatke proizvoda, odnosno knjiga i ostalih medija, kao što su tiskarske greške, oštećene naslovnice i sl. Vremensko ograničenje za reklamaciju je 30 dana i potrebno je samo dokazati da je artikl kupljen u sustavu Gastro knjižare.

Zaštita povjerljivih podataka

Osobni podaci Kupca poznati su samo Gastro knjižari koja se obvezuje da ih koristi samo u svrhu izvršenja ugovornih obveza prodaje. Kupac u svakom trenutku može pristupiti svojim podacima, promijeniti pristupnu lozinku ili opće podatke.

Izjava o privatnosti

Gastro knjižara se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Gastro knjižae i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.