O nama

Gastro knjižara Fritula započela je s radom u lipnju 2012. godine. Ideja je bila stvoriti nešto novo i kreativno u regiji u kojoj nedostaje specijaliziranih knjižara. Budući da oboje volimo kuhati i fino jesti, ideja o knjižari specijaliziranoj za kuharice činila se pravom stvari. Od ideje do realizacije dijelilo nas je svega nekoliko kratkih mjeseci u kojima smo na brzinu morali naučiti kako voditi i kako održavati projekt.

Izbjegavamo koristiti riječ posao jer nam to Fritula svakako nije. Ona predstavlja mnogo više. Projekt je to koji uključuje ljubav i napor da se jedna vrsta hobija ustoliči kao svakodnevna praksa.

Oboje smo tek diplomirani kulturolozi i sanjari koji i dalje vide ono nešto u fizičkoj knjizi pa se svaka ideja o knjižari činila kao ostvarenje jednog sna. Imati vlastitu knjižaru, održavati red na policama knjiga i određivati koje će knjige postati dijelom inventara – to je bila želja.

Prostor knjižare smješten je u starom dijelu grada Rovinja u uličici Montalbano koja se svake godine nadopunjuje novim kreativnim stanarima. Fritula je prije svega mjesto susreta i druženja, mjesto razgovora i ispijanja kava a potom i pronalaska recepata koje smo prikupljali posvuda.

Fritula je namijenjena svim zaljubljenicima hrane i knjige i voljeli bismo da svatko u njoj pronađe jedan dio sebe.

Što drugi kažu o nama?