Kraj listopada u Frituli

U prošli petak u našoj maloj knjižari gostovala je gđa. Palmina Dujmešić i kao i svi gosti dosada, ostavila je odličan dojam.
U druženju koje je trajalo više od sat i pol dotakli smo se raznih tema sa područja izdavaštva i gastronomije, od sve većeg broja nekvalitetne literature na području gastronomije, preko tegoba u izdavanju kulinarskih časopisa pa do zdrave hrane i utjecaja koji mediji imaju na prehranu ljudi.

Najviše smo se bavili temom izdavanja časopisa u Hrvatskoj i kako je teško ostati dosljedan i kvalitetan bez uplitanja vanjskih utjecaja, poglavito sponzora i većih izdavačkih kuća koje će uvijek pokušati stati na kraj malim izdavačima ili ih uzeti pod svoje okrilje. Bilo je priče i o časopisima koje je uređivala - Dobar tek i Repete – koji su izlazili dulji niz godina.
Naravno, dotakli smo i teme zdrave prehrane. Tako primjerice mnoge stvari možemo sami proizvesti, dovoljno nam je malo zemlje, volje i kreativnosti, pa se ako ne u potpunosti, onda barem djelomično, možemo odvojiti od svih onih proizvoda koji nam se serviraju putem svih medija svakodnevno, a koji nam štete u puno većoj mjeri nego što to mislimo. Nakon formalnijeg dijela razgovora u kojem nisu izostala ni pitanja publike, prešli smo na neformalno druženje uz koju čašu vina i sitne zalogajčiće koji nisu dugo trajali .

Gđi. Palmini se i ovim putem želimo zahvaliti na dolasku, a ostalima najaviti da će se ovakva gostovanja u Frituli nastaviti održavati i u zimskim mjesecima. Točne podatke o gostima i terminu ćemo objaviti i ovdje, kao i na Facebook stranici čim budemo sve znali.

Objavljeno : 04.11.2013.